Gemeente Uden maakt haar medewerkers arbeidsmarktproof

Duurzame, wendbare inzetbaarheid door Arbeidsmarktproof  
Gemeente(n):Gemeente Uden (15.001 - 50.000 inwoners)
Jaar van uitgave:2016
Onderwerpen:P&O beleid
Type(s):Beleidsnota
Contact: Marloes Bouwman/ SophieThoonen
E-mail:PenO@uden.nl

 

De omgeving verandert in een steeds hoger tempo. Arbeidsrelaties, taken en organisatie veranderen. Hoe zorg je dat de medewerkers voorbereid zijn op deze continu aanwezige ontwikkelingen? Medewerkers moeten duurzaam inzetbaar worden, zijn en blijven! Gemeente Uden noemt dat arbeidsmarktproof en heeft voor 2018 het doel dat 75% van de medewerkers arbeidsmarktproof is.

 

 

 

Beschrijving

Wat betekent dat concreet?
Gemeente Uden wil dat medewerkers beschikken over actuele kennis, vaardigheden, houding en gedrag die nu en in de toekomst essentieel zijn.  Met het project Arbeidsmarktproof worden medewerkers over deze verandering geïnformeerd, zich bewust van waar zij zelf in dit proces staan en gefaciliteerd in het behalen van hun doelen om arbeidsmarktproof te worden en te blijven. Dit betekent niet dat alle medewerkers moeten gaan  solliciteren. Arbeidsmarktproof is niet nieuw. Er zijn al verschillende voorbeelden binnen de organisatie van medewerkers die zelf in actie zijn gekomen om arbeidsmarktproof te worden en te blijven. Deze voorbeelden, wat je zelf al kunt doen in het kader van arbeidsmarktproof en informatie over het project zijn verwerkt in het boekje arbeidsmarktproof.

 

 

Reageer!

Hoe waardeert u dit praktijkvoorbeeld?

 

Reageer als eerste !
 

©VNG 2019
Deze samenvatting is uitsluitend bestemd voor intern gebruik door gemeenten. Verstrekking aan anderen is alleen toegestaan met toestemming van de VNG (070-3738020 / informatiecentrum@vng.nl).