Gemeente Zaanstad en Werkom werken als eenheid aan participatie

Gemeente(n):Gemeente Zaanstad (>100.000 inwoners)
Jaar van uitgave:2019
Onderwerpen:Werk voor arbeidsbeperkten
Type(s):Persbericht / Nieuwsbericht, Website

 

De afdeling Werk van de gemeente Zaanstad, de afdeling Werk van de gemeente Purmerend en het werkbedrijf Werkom fuseren tot één nieuwe organisatie. Doel: Zoveel mogelijk werk creëren, passend bij de mensen die op weg zijn via een broodbaan naar de droombaan.

 

 De gemeente Zaanstad en Werkom richten zich vooral op een nieuwe manier van kijken naar het werk dat je als gemeente beschikbaar hebt en hoe je dat zo kunt organiseren dat het leer- en ontwikkelplekken zijn. De energie zit nu vooral op het inrichten van de nieuwe organisatie. Gezamenlijk hopen zij invulling te geven aan een inclusieve arbeidsmarkt in de regio.

Er zijn een aantal sectoren waarin Werkom op dit moment actief is: industrie, groen, schoonmaak horeca en postbezorging. Er zijn ambities in de richting van zorg, logistiek, bouw en ICT. Werkom en gemeente Zaanstad willen de handen ineenslaan om op die manier een breed scala aan mogelijkheden te bieden aan kandidaten, waarbij de focus verandert van alleen arbeidsparticipatie naar mensontwikkeling.

 

 

Reacties

Hoe waardeert u dit praktijkvoorbeeld?

 

Reageer als eerste !