Moerdijk gaat aan de slag met arbeidsbeperkten

Gemeente(n):Gemeente Moerdijk (15.001 - 50.000 inwoners)
Jaar van uitgave:2017
Onderwerpen:Werk voor arbeidsbeperkten
Type(s):Persbericht / Nieuwsbericht
Waardering:waardering (1 waardering)

 

De West-Brabantse gemeente Moerdijk heeft conform de richtlijn voldoende medewerkers met een arbeidsbeperking in dienst. Maar de gemeente wil zelf het goede voorbeeld geven en heeft de ambitie om eind 2018 in totaal veertien mensen met een arbeidsbeperking aan de slag te hebben. Dat zijn er meer dan drie keer de landelijke eis. Om dit streven kracht bij te zetten trekt het college van burgemeester en wethouders in 2018 €138.000 uit. Daarmee moeten loonkosten en bijvoorbeeld kosten voor training en coaching worden gedekt. Er ligt een plan van aanpak op tafel, er wordt een stuurgroep geformeerd en een 'aanjager' aangesteld.

 

"Elke man of vrouw die we op deze manier aan het werk krijgen moet voldoende begeleid worden door onze organisatie", vertelt wethouder Thomas Zwiers. "Dat lukt natuurlijk niet zomaar." Daarom gaat een aantal leidinggevenden en medewerkers een speciale training volgen. En de zogenaamde 'aanjager' moet gaan zorgen dat het streven ook echt wordt gehaald. We stellen ons tot doel om werknemers ook door te laten stromen naar andere werkgevers, zodat er meer ruimte komt om anderen een kans te geven.


Passend werk voor de groep is er in Moerdijk in elk geval genoeg, is de overtuiging van de gemeente. Bijvoorbeeld licht administratief werk, groenonderhoud en onderhoud van gemeentelijke gebouwen.
 
 

 

 

 

 

 

 

Beschrijving

Het plan van aanpak is nog niet definitief afgerond. Dit wordt een taak van de aan te stellen aanjager. 

 

Reacties

Hoe waardeert u dit praktijkvoorbeeld?

 

Reageer als eerste !