Rotterdam onderzoek app

Gemeente(n):Gemeente Rotterdam (>100.000 inwoners)
Jaar van uitgave:2015
Onderwerpen:Gemeentelijke dienstverlening, Smartphone en tablet apps
Type(s):Persbericht / Nieuwsbericht, Projectbeschrijving
Contact: Dhr. G. van der Wilt
E-mail: gh.vanderwilt@rotterdam.nl

 

In februari 2015 heeft de onderzoeksafdeling van de gemeente Rotterdam, Onderzoek en Business Intelligence (OBI),  de app Rotterdam Onderzoek gelanceerd. De app, die is ontwikkeld door ABF Research uit Delft, biedt:

  • toegang tot de meeste recente onderzoekspublicaties
  • nieuws- en twitterberichten van OBI
  • toegang tot het Wijkprofiel Rotterdam en andere aan onderzoek gerelateerde websites (als link)

 

Daarnaast zijn dynamische feitenkaarten te openen voor actuele cijfers en statistieken op het gebied van bevolking, economie, leefbaarheid en veiligheid, onderwijs, politiek en bestuur, sociale zekerheid en wonen. De feitenkaarten worden gepresenteerd op het gebied van buurt, gebied of gemeente. Via de gps-functie van de tablet of smartphone opent de feitenkaart voor de buurt waarin de gebruiker zich op dat moment bevindt. Ter vergelijking worden dan ook cijfers over het gebied en heel Rotterdam getoond. Doelgroep voor de app zijn mensen die gebiedsgericht werken, studenten die voor een bepaald gebied op zoek zijn naar cijfers of bewoners die meer willen weten over hun eigen buurt.

 

Beschrijving

De feitenkaarten zijn gebouwd in de nieuwste Swing-versie van ABF. Ze geven, naast een overzicht van de ontwikkelingen binnen het gekozen onderwerp, snel inzicht in de aard en betekenis van de te raadplegen cijfers en de soort statistieken die je vanuit de databank kunt halen. De app is te downloaden in de App Store en de Google Play Store.

 

 

Reacties

Hoe waardeert u dit praktijkvoorbeeld?

 

Reageer als eerste !