Werkwijze Rekenkamercommissie Wijchen

Gemeente(n):Gemeente Wijchen (15.001 - 50.000 inwoners)
Jaar van uitgave:2016
Onderwerpen:Lokale rekenkamer
Type(s):Overig type

 

In deze memo van de Secretaris Rekenkamercommissie Wijchen wordt de werkwijze van de Rekenkamercommissie van Wijchen beschreven.

 

Beschrijving

De raad van Wijchen benoemt de leden van de Rekenkamercommissie. Zes van de zeven fracties hebben een lid voorgedragen. De fractie van D66 heeft geen lid voorgedragen voor de Rekenkamercommissie. De Rekenkamercommissie wordt ondersteund door de griffier, die secretaris is van de Rekenkamercommissie. De Rekenkamercommissie wordt ondersteund door de griffier, die secretaris is van de Rekenkamercommissie.

Bij de start van elke nieuwe raadsperiode haalt zij onderzoeksonderwerpen op bij alle fracties. Die worden vervolgens "gescoord" langs diverse criteria, zoals "Kunnen raad, college en ambtelijke organisatie leren van de opbrengsten van het onderzoek?", "Kunnen de uitkomsten van het onderzoek een bijdrage leveren aan het aanscherpen van werkprocessen?" 

Voorbeelden van onderwerpen van onderzoeken zijn, onder meer: Leerlingenvervoer, Multifunctionele accommodaties en "Beleid: omgaan met vergrijzing, ontgroening en krimp".

 

 

Reacties

Hoe waardeert u dit praktijkvoorbeeld?

 

Reageer als eerste !