Samenwerking belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland

Gemeente(n):Gemeente Middelburg (15.001 - 50.000 inwoners), Gemeente Schouwen-Duiveland (15.001 - 50.000 inwoners), Gemeente Veere (15.001 - 50.000 inwoners), Gemeente Vlissingen (15.001 - 50.000 inwoners)
Jaar van uitgave:2015
Onderwerpen:Samenwerking - belastingen
Type(s):Persbericht / Nieuwsbericht

 

Met ingang van 1 januari 2015 werken de gemeenten Middelburg, Vlissingen, Schouwen-Duiveland en Veere samen op het gebied van de gemeentelijke belastingen. De gemeente Middelburg is gastgemeente voor deze samenwerking. Door de samenwerking op het gebied van belastingen is de kwaliteit van en dienstverlening aan de inwoners van de vier gemeenten verbeterd. De samenwerking maakt mogelijk dat diverse medewerkers zich kunnen specialiseren in de verschillende belastingheffingen die gemeenten opleggen doordat het team nu groter is. Ook is het mogelijk de digitale diensten verder uit te breiden en bezwaar- en beroepschriften eerder af te handelen.  Een persoonlijke afspraak kan nog steeds plaatsvinden op alle gemeentehuizen of stadskantoren van de eigen gemeente.

 

Alle werkzaamheden op het gebied van belastingheffing, invordering, uitvoering van de Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) en de facturering en invordering van privaatrechtelijke vorderingen (zoals nota's voor de huur van een gymzaal of sporthal) uitgevoerd.

 

 

Reacties

Hoe waardeert u dit praktijkvoorbeeld?

 

Reageer als eerste !