ICT-samenwerking in de Achterhoek

Gemeente(n):Gemeente Aalten (15.001 - 50.000 inwoners), Gemeente Bronckhorst (15.001 - 50.000 inwoners), Gemeente Doesburg (< 15.000 inwoners), Gemeente Doetinchem (50.001 - 100.000), Gemeente Oude IJsselstreek (15.001 - 50.000 inwoners)
Jaar van uitgave:2016
Onderwerpen:Samenwerking - ict
Type(s):Projectbeschrijving

 

De gemeente Aalten, Doesburg, Doetinchem en Oude IJsselstreek hebben een ICT-samenwerkingsverband. De gemeente Doetinchem is gastheer. De gemeente Doetinchem levert centraal gestandaardiseerde kantoorautomatiseringsdiensten aan deze gemeenten. Naast deze gemeenten nemen ook enkele overheid gelieerde organisaties dezelfde diensten af. De ICT-samenwerking levert deze diensten tegen de kostprijs, volledig transparant en met strategische, democratische sturing door de deelnemende gemeenten.

 

Doel

Het doel van de ICT-samenwerking is kwaliteit en kwetsbaarheid op het gebied van kantoorautomatisering verbeteren en streven naar minder meerkosten op het gebied van ICT. Doordat de vier gemeenten en enkele overheid gelieerde organisaties dezelfde ICT omgeving gebruiken is de stap om te gaan samenwerken op andere vlakken tussen deze organisaties eenvoudiger. De ICT-samenwerking staat open voor verdere groei binnen de regio Achterhoek.

 

Informatisering

De ICT-samenwerking op het gebied van kantoorautomatisering is afgerond. Op het gebied van samenwerking op informatisering hebben de deelnemende gemeenten de doelstelling uitgesproken om in 2020 over hetzelfde applicatie landschap te beschikken.

 

 

 

 

 

Reacties

Hoe waardeert u dit praktijkvoorbeeld?

 

Reageer als eerste !