Hollands Kroon: Dé voorloper in de Cloud binnen gemeentelandschap

Gemeente(n):Gemeente Hollands Kroon (15.001 - 50.000 inwoners)
Jaar van uitgave:2016
Onderwerpen:Dienstverlening aan inwoners en ondernemers
Type(s):Video/film

 

Niet alleen veel Nederlandse organisaties zijn geïnteresseerd in de innovatieve organisatiefilosofie van Hollands Kroon, ook Microsoft vindt  alles wat we doen erg interessant. We zijn dan ook de eerste gemeente van Nederland, misschien zelfs van de wereld, die in de cloud werkt.
In deze video van de gemeente Hollands Kroon wordt  vertelt over de digitalisering van de dienstverlening. Alles in de cloud, enthousiasme over de innovatieslagen die er worden gemaakt en grote tevredenheid bij de bevolking.

 

 

Beschrijving

Het gaat hierbij niet alleen om de techniek, maar ook om de verbetering van de gemeentelijke dienstverlening. De digitale mogelijkheden helpen ons hierbij, en Microsoft volgt onze ontwikkelingen met veel interesse. Vandaar dat zij de gemeente heeft gevraagd haar filosofie te presenteren tijdens een wereldwijd congres in Toronto.

 

Korte documentaire
Microsoft heeft een korte documentaire gemaakt over Hollands Kroon.  In deze documentaire vertellen medewerkers van de gemeente Hollands Kroon meer over het werken bij deze organisatie.  Het totale verhaal dat Microsoft gemaakt heeft over Hollands Kroon is te lezen in de case study.

 

 

 

Reacties

Hoe waardeert u dit praktijkvoorbeeld?

 

Reageer als eerste !