Plan 18: Toekomstplan voor jongeren, ouders en professionals

 
Gemeente(n):Gemeente Gooise Meren (15.001 - 50.000 inwoners)
Jaar van uitgave:2017
Onderwerpen:Jeugdhulp
Type(s):Folder
Contact: Paul Post
E-mail:P.Post@gooisemeren.nl

 

Het werken met een toekomstplan of perspectiefplan wordt door steeds meer gemeenten ingezet. In dat kader heeft Gooise Meren medio 2016, het Plan 18 ontwikkeld.

Het idee is eenvoudig. Ontvangt een jongere al hulp van de gemeente en wordt deze jeugdige 17 jaar, dan nodigt de consulent hem of haar uit voor een persoonlijk gesprek. In dit gesprek horen we graag wat een jongere nodig heeft om zaken goed voor elkaar te hebben met 18 jaar. Zo bwordt in kaart gebracht of hulp na 18 jaar door moet lopen.

 

Om kwetsbare jongeren te ondersteunen richting zelfredzaamheid en participatie is een samenhangende aanpak nodig van gemeenten en partners op verschillende leefgebieden. Plan 18 is doorontwikkeld voor een veel breder gebruik. Met Plan 18 wordt verbinding gelegd  binnen het sociaal domein rondom een jongere. Zo kunnen gemeenten regie voeren met Plan 18 en Jeugdhulporganisaties hun werkwijze aanvullen met Plan 18. 

.

 

 

Reageer!

Hoe waardeert u dit praktijkvoorbeeld?

 

Reageer als eerste !
 

©VNG 2019
Deze samenvatting is uitsluitend bestemd voor intern gebruik door gemeenten. Verstrekking aan anderen is alleen toegestaan met toestemming van de VNG (070-3738020 / informatiecentrum@vng.nl).