Welk rooksignaal geef jij af?

Gemeente(n):Gemeente Amersfoort (>100.000 inwoners)
Jaar van uitgave:2017
Onderwerpen:Luchtkwaliteit
Type(s):Video/film, Website
Waardering:waardering (1 waardering)

 

Welk rooksignaal geef jij af? Met deze campagne over houtrook vraagt de gemeente Amersfoort aan iedereen: weet u welke nadelen kleven aan het stoken van houtkachels en open haarden?  Het gebruik van open haarden en houtkachels neemt de laatste jaren toe. Ook wordt er meer gestookt in tuinen bijvoorbeeld met terraskachels en vuurkorven.

Vooral voor buren kan het een bron van irritatie zijn, maar houtrook is ook slecht voor de gezondheid. Niet iedereen is zich hier bewust van.
De gemeente Amersfoort heeft een pagina waar informatie aangeboden wordt voor zowel de mensen die stoken als degenen die er last van hebben.

 

 

 

Reacties

Hoe waardeert u dit praktijkvoorbeeld?

 

 

 

11 maanden geleden door M._Lindenbergh

Welk rooksignaal geef jij af? Met deze campagne over houtrook vraagt de gemeente Amersfoort aan iedereen: weet u welke nadelen kleven aan het stoken van houtkachels en open haarden? Het gebruik van open haarden en houtkachels neemt de laatste jaren toe. Ook wordt er meer gestookt in tuinen bijvoorbeeld met terraskachels en vuurkorven.Vooral voor buren kan het een bron van irritatie zijn, maar houtrook is ook slecht voor de gezondheid. Niet iedereen is zich hier bewust van.De gemeente Amersfoort heeft een pagina waar informatie aangeboden wordt voor zowel de mensen die stoken als degenen die er last van hebben. Vraag: staat op die pagina dat u van plan bent om houtrook binnen de bebouwde kom te verbieden als u van de houtstokers te weinig respons krijgt. De gedupeerde is thans machteloos tegen de houtstoker en u laat hen door geen verbod uit te vaardigen in de kou staan. Help de gedupeerden. Zij hebben recht op schone lucht.