Aantrekkelijk Nijkerk: Verkeersplan binnenstad

Gemeente(n):Gemeente Nijkerk (15.001 - 50.000 inwoners)
Jaar van uitgave:2016
Onderwerpen:Mobiliteitsbeleid
Type(s):Beleidsnota, Folder
Waardering:waardering (1 waardering)

 

Op 30 maart 2016 heeft de gemeenteraad van Nijkerk besloten de uitgangspunten in het Visiedocument Aantrekkelijk Nijkerk vast te stellen voor het vervolgtraject in de binnenstad. Dit Visiedocument betreft een gezamenlijk plan van bewoners, winkeliers, bedrijven, investeerders en belangenorganisaties- uit de binnenstad. Doel is om de binnenstad die kwaliteitsslag te geven waar iedereen trots op zullen zijn. In dit Verkeersplan binnenstad zijn de in het visiedocument voorgestelde  verkeersmaatregelen geconcretiseerd.  Dit Verkeersplan is een product van het platform binnenstad Nijkerk.

 

Het verkeersplan bevat 4 hoofdthema's:

  • Parkeren bij eenvoudig bereikbare bronpunten.
  • Verbeteren van de beleving door het creëren van een autovrije binnenstad.
  • Verkeersdruk binnenstadsring verlichten en veiligheid vergroten, door verkeer te leiden via inprikkers vanaf de buitenring.
  • Bereikbaarheid fiets / OV en minder validen verbeteren door de realisatie van onder andere herkenbare en aantrekkelijke (fiets)routes.

 

In hoofdstuk 3 van het Verkeersplan zijn per thema de verkeersmaatregelen geconcretiseerd. In hoofstuk 4 bevat een visie op de uitvoering en een overzicht van de geplande herinrichting tussen nu (2016) en 2020.

 

 

Reacties

Hoe waardeert u dit praktijkvoorbeeld?

 

Reageer als eerste !