Bredase ZonneWIJde

Gemeente(n):Gemeente Breda (>100.000 inwoners)
Jaar van uitgave:2015
Onderwerpen:Klimaat en energie
Type(s):Website

 

De ZonneWIJde, een burgerinitiatief, is een groot zonnepark van 7.000 panelen dat langs de snelweg in Breda komt te liggen. De ZonneWIJde, het grootste zonne-energie crowdfundingproject van Nederland en een van de projecten van duurzame energieleverancier Greenchoice, gaat haar tweede fase in. Tot nu toe is  20 procent van het bedrag bijeengebracht om de Bredaase ZonneWIJde te gaan realiseren. In de volgende fase kunnen mensen nog steeds (delen van) zonnepanelen kopen. Naast particuliere deelnemers tonen ook grote organisaties interesse in deelname. 

Initiatiefnemers en partners in ZonneWIJde, waaronder gemeente Breda, Greenchoice, Zonnepanelendelen.nl en de Coöperatie ZonneWIJde zijn erg positief over de resultaten tot nu toe. In de tweede fase verwacht De ZonneWIJde een forse toestroom van deelnemers.

 

Het idee voor de ZonneWIJde komt van Breda DuurSaam. Dit is een onafhankelijke coöperatie die werkt aan een leefbare en gezonde Bredase samenleving. Zij werken intensief samen met de overheid, het onderwijs, bedrijfsleven en ondernemende burgers. De ZonneWIJde kan reken op steun van de gemeente Breda, de provincie Noord-Brabant, Green Choice en een Nederlandse bank die tot de duurzaamste banken van de wereld behoort.

 

 

Reacties

Hoe waardeert u dit praktijkvoorbeeld?

 

Reageer als eerste !