“Beleef het in Almere”: Strategisch evenementenbeleid 2017-2023

Gemeente(n):Gemeente Almere (>100.000 inwoners)
Jaar van uitgave:2017
Onderwerpen:Evenementen
Type(s):Beleidsnota

 

De gemeente Almere wordt steeds populairder voor het organiseren van evenementen. Almere is erg geschikt voor grootschalige evenementen door haar centrale ligging in  Nederland, goede bereikbaarheid en (parkeer)ruimte. Om het imago van Almere verder te versterken heeft de gemeente een gevarieerd evenementenaanbod waarbij gebruik wordt gemaakt van de unieke locaties die Almere te bieden heeft, de diverse doelgroepen worden bediend en evenementen plaatsvinden die passen bij het karakter van de stad.

 

De samenwerking met Almere City Marketing (ACM) wordt geintensiveerd om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden om met evenementen de beeldvorming, identiteit en zichtbaarheid van Almere te vergroten. Het vaststellen van de Citymarketingstrategie 2017-2023 is daarmee het moment om ook het strategisch evenementenbeleid vast te stellen. Door de citymarketingstrategie als uitgangspunt te nemen voor het evenementenbeleid ontstaat meer synergie in de uitvoering.

 

Het nieuwe strategisch evenementenbeleid 2017-2023 is gebaseerd op en sluit aan bij eerder vastgesteld beleid waarin evenementen expliciet aan de orde komen én generiek
beleid waarin vooral ook de randvoorwaarden voor evenementen staan geformuleerd. 

 

Reacties

Hoe waardeert u dit praktijkvoorbeeld?

 

Reageer als eerste !