Subsidieregeling groene daken Helmond

Gemeente(n):Gemeente Helmond (50.001 - 100.000)
Jaar van uitgave:2016
Onderwerpen:Subsidierecht
Type(s):Raadsstuk

 

Helmond heeft een heldere ambitie op het gebied van duurzaamheid en wil in 2035 als stad klimaatneutraal zijn. Om die ambitie te bereiken zijn ze in samenwerking met veel partijen in de stad aan de slag met de Versnellingsagenda Duurzaamheid. De Versnellingsagenda kent veel verschillende projecten, elk met hun eigen specifieke doelen en aandachtsgebieden. Eén van die projecten is de subsidieregeling groene daken.

 

'Groene daken' zijn daken die voorzien worden van speciale beplanting, meestal in de vorm van geprepareerde zoden of kant en klare systemen. Groene daken dragen bij aan de doelstellingen op het gebied van leefbaarheid en klimaat. Daarom wil de gemeente via deze subsidieregeling groene daken de aanleg van groene daken bevorderen. Iedereen die een groen dak wil aanleggen, kan een subsidie ontvangen van maximaal 50% van de aanlegkosten. Eind 2018 wordt de regeling geëvalueerd.


Extra subsidiemogelijkheden
Ook Waterschap Aa en Maas heeft een speciale subsidieregeling voor klimaatbestendige maatregelen. Op www.aaenmaas.nl vindt u daar meer informatie over; wellicht zijn er zo mogelijkheden om de kosten voor de aanleg van uw groene dak nóg verder te verlagen.
 

 

 

Reacties

Hoe waardeert u dit praktijkvoorbeeld?

 

Reageer als eerste !