Positieve sportbeleving

Gemeente(n):Gemeente Barendrecht (15.001 - 50.000 inwoners)
Jaar van uitgave:2013
Onderwerpen:Overlast en verloedering, Sportbeleid
Type(s):Website

 

Vanuit het project bij de amateurvoetbalvereniging BVV Barendrecht is de Stichting Positieve Sportbeleving (stiposport) actief om agressie, geweld en vandalisme aan te pakken. Op 21 april 2012 heeft de stichting het Nationaal Symbool voor positieve Sportbeleving gelanceerd, 'de Tulp'.

 

De stichting heeft de drie TulpenRegels (gedragsregels) geïntroduceerd. Iedereen is bij BVV Barendrecht van harte welkom die:

  • positief en enthousiast is ten opzichte van anderen
  • respect toont voor anderen en de eigendommen van anderen
  • sportief gedrag vertoont op de sportvelden en langs de lijn

 

De stichting heeft daarnaast meer activiteiten opgezet, onder andere een Tulpencompetitie (een sportiviteitscompetitie) en de introductie van de TulpenKaart (groene kaart), een kaart die positief gedrag van bijvoorbeeld een speler, supporter of coach beloont.

Ook ontwikkelde de stichting clinics, workshops en speciale trainingen om het programma te introduceren en verder uit te rollen.

 

Programma

Stiposport heeft een speciaal programma ontwikkeld voor sportclubs, besturen, coaches, leiders , trainers, grensrechters, vrijwilligers en de sporters zelf. Het programma is sportbreed inzetbaar met name voor teamsporten. Pilots hebben aangetoond dat door de filosofie en werkwijze sporters meer plezier hebben en beter presteren. 

 

 

Reacties

Hoe waardeert u dit praktijkvoorbeeld?

 

Reageer als eerste !