Inclusieve arbeidsanalyses vanuit doelgroep

Organisatie:Arbeidsmarktregio Rijk van Nijmegen
Jaar van uitgave:2016
Onderwerpen:Participatiewet
Type(s):Projectbeschrijving

 

Met acht 'inclusieve arbeidsanalyses' werden bij Umc Radboud onlangs 23 arbeidsplaatsen voor mensen met een arbeidsbeperking 'gevonden'. Het waren hoogopgeleide mensen uit de doelgroep zelf die de analyses uitvoerden. Het resultaat is indirect een gevolg van een intensieve samenwerking die enkele jaren geleden begon bij de vorming van een regionaal jongerenloket in Nijmegen en omgeving.

 

Om werkgevers te helpen hun organisatie geschikt te maken voor mensen uit het doelgroepregister, kent UWV het instrument Inclusieve ArbeidsAnalyse (IAA). Bij een IAA wordt een organisatie doorgelicht op 'elementaire werkzaamheden', die tezamen een nieuwe arbeidsplaats voor iemand met een arbeidshandicap kunnen opleveren.

Vanuit zowel UWV als de gemeente Nijmegen bestonden er veel contacten met het Radboud en de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), vertelt Peter Slaats (manager Werkzoekendendiensten UWV WERKbedrijf, niet te verwarren met het Regionaal WerkBedrijf). 'Onder afgestudeerden zitten ook mensen met een arbeidshandicap. Dat bracht ons op het idee om fasegewijs 20 van hen op te leiden voor het uitvoeren van deze IAA's en ze zo klaar te stomen voor de arbeidsmarkt, met behoud van uitkering. Als bijvangst creëren we nieuwe arbeidsplaatsen voor mensen uit het doelgroepregister.' Slaats en zijn evenknie aan gemeentezijde, Ben Penterman, konden elkaar snel vinden op de uitgangspunten. Zowel UWV als gemeente levert een parttime coördinator. Slaats: 'Tussen mei 2014 en mei 2015 hebben we 70 analyses uitgevoerd bij 25 organisaties. Dat heeft tientallen potentiële arbeidsplaatsen opgeleverd. UWV heeft van de eerste groep analisten inmiddels drie mensen aangenomen. Ze zijn rete-goed.'

 

Belangrijk ingrediënt voor het welslagen van de samenwerking was en is de fysieke nabijheid van de UWV-afdeling van Slaats en het Regionaal Jongerenloket Nijmegen van Penterman. 'We zaten in hetzelfde gebouw op dezelfde verdieping, op maximaal 15 meter van elkaar. Dan loop je makkelijk bij elkaar binnen', zegt Slaats. Wat ook helpt is dat mensen elkaar iets gunden, vult Penterman aan.

 

Beschrijving

 

Divosa, VNG, UWV en Cedris hebben de handen in één geslagen om UWV en gemeenten in de 35 arbeidsmarktregio's te ondersteunen in de vormgeving van de betere dienstverlening aan werkzoekenden en werkgevers. Dit praktijkvoorbeeld werd gepubliceerd op de website www.samenvoordeklant.nl 

 

 

Reacties

Hoe waardeert u dit praktijkvoorbeeld?

 

Reageer als eerste !