Programma digitale innovatie arbeidsmarkt

Gemeente(n):Gemeente Enschede (>100.000 inwoners)
Jaar van uitgave:2015
Onderwerpen:Participatiewet
Type(s):Folder
Waardering:waardering (1 waardering)

 

Enschede kende begin 2015 een hoog werkloosheidpercentage en wil dat omlaag brengen. Kunnen moderne digitale technieken bijdragen aan het vergroten van de kansen op een baan? Krijgen werkzoekenden daardoor weer meer de touwtjes in eigen handen? Om dat te onderzoeken, startten de gemeente en UWV het programma Digitale Innovatie Arbeidsmarkt (DIA) onder twee groepen werkzoekenden met een bijstandsuitkering, waarin het Twentse bedrijfsleven en de wetenschap een actieve rol vervulden.

De inzet van nieuwe technologieën gebeurt op meer plekken in Nederland. Bijzonder binnen DIA is dat de intensieve inzet van digitale technologieën ten behoeve van de mensen in de bijstand wordt toegepast. De activiteiten van zowel de werkzoekende als de begeleiding van de werkcoaches zijn online verbonden. De werkcoach is een echte coach: moedigt aan, geeft complimenten en stimuleert waar nodig. De online omgeving biedt inzicht en overzicht voor zowel de werkzoekende als de werkcoach. En biedt de werkzoekende uitzicht en perspectief op werk.

 

Eind 2015 hebben gemeente Enschede en UWV besloten om DIA in 2016 te verlengen. Er is sprake van een lerende praktijk. Twente voorziet een succesvolle aanpak van de arbeidsmarktproblematiek met een efficiënte inzet van digitale middelen zodat de werkzoekende goed wordt geholpen.

 

 

Reacties

Hoe waardeert u dit praktijkvoorbeeld?

 

Reageer als eerste !