Samenwerking inkoop met social return

Gemeente(n):Gemeente Goeree-Overflakkee (50.001 - 100.000), Gemeente Rotterdam (>100.000 inwoners)
Jaar van uitgave:2014
Onderwerpen:Samenwerken op de arbeidsmarkt, Werkgeversdienstverlening
Type(s):Persbericht / Nieuwsbericht

 

De gemeenten Goeree-Overflakkee en Rotterdam werken de komende drie jaar samen in de aanschaf en productie van nieuwe ondergrondse containers. Hierdoor wordt een groter volume bereikt, waarmee 'Social Return' benut kan worden. Voor de gemeente Goeree-Overflakkee gaat het om een investering van € 0,8 miljoen voor de periode 2014-2017. De gemeente Rotterdam koopt de containers voor Goeree-Overflakkee in vanuit een bestaand contract. Op 1 oktober 2014 bekrachtigden de gemeenten Rotterdam en Goeree-Overflakkee hun samenwerking.

 

Het werk wordt uitgevoerd door het bedrijf Ferro-Fix dat in 2012 de complete infrastructuur van de metaalafdeling van de sociale werkvoorziening in Rotterdam overnam. Er werken 110 SW-medewerkers op detacheringsbasis. Een goed voorbeeld van publiek-private samenwerking

 

Beschrijving

 

Succesfactoren Social Return

Publiek-private samenwerking tussen aanbestedende diensten en MKB-ers en een transparant inkoopproces zijn succesfactoren bij Social Return. Door samenwerking en een transparant inkoopproces kunnen MKB-ers meer invloed hebben op de invulling van Social Return. Afstemming tussen opdrachtgever en MKB is cruciaal om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op de juiste plek aan het werk te krijgen bij het MKB.    

 

 

Reacties

Hoe waardeert u dit praktijkvoorbeeld?

 

Reageer als eerste !