Eerste nul-op-de-meter-woning in Oss

Gemeente(n):Gemeente Oss (50.001 - 100.000)
Jaar van uitgave:2016
Onderwerpen:Klimaat en energie, Woningmarkt - Energiezuinig en duurzaamheid
Type(s):Persbericht / Nieuwsbericht

 

Een bijzondere actie in Oss. De gemeente Oss heeft een verloederde woning aangekocht in de wijk Ruwaard  en de afgelopen maanden verbouwd naar nul-op-de-meter. Doel van het hele project is om te laten zien hoe een duurzaam huis eruit ziet en wat het je oplevert als je er een nul-op-de-meter huis van maakt. De  bouw is gefilmd door de lokale omroep en middels een prijsvraag heeft een inwoonster uit Oss het recht gewonnen om één jaar gratis in de woning te wonen.
Als tegenprestatie moet ze de deuren van haar huis wel open houden voor mensen die belangstelling hebben voor duurzaam wonen. En ze houdt wekelijks een blog bij over haar ervaringen op haar facebookpagina Duurzaam Oss met Janneke.

 

Landelijke campagne 'Energiebesparen doe je nu'
In veel gemeenten lopen innovatieve projecten waarbij inwoners aan de slag zijn met energiebesparing en energieopwekking. De landelijke campagne 'Energiebesparen doe je nu' speelt hierop in door aandacht te besteden aan deze parels in de regio. Bij de regionale energieloketten is een toename te zien van het online bezoek aan hun digitale loketten.  In de regio Arnhem-Nijmegen-Rivierenland is het bezoekersaantal van de website toegenomen met 15% sinds de start van de campagne.

 

 

Reacties

Hoe waardeert u dit praktijkvoorbeeld?

 

Reageer als eerste !